Projectadviseurs Ondersteuningsfunctie voltooien eerste ronde consultatiesessies Caribisch Nederland

De projectadviseurs van Stichting Ocan waren tussen 27 september en 5 oktober 2019 in Caribisch Nederland aanwezig om bestuursleden van NGO’s  en particulieren die een projectidee of projectvoorstel hadden opgestuurd te ontmoeten. NGO’s en particulieren op Bonaire, Saba en Sint Eustatius kregen de gelegenheid aangeboden om tijdens een consultatiesessie hun projectidee of projectvoorstel te bespreken, feedback te ontvangen en het ondersteuningsproces te starten.

Bonaire.

Op Bonaire hebben zes particulieren een consultatiesessie met de Ondersteuningsfunctie projectadviseurs gehad! Hiervan richten 4 personen een stichting opof gaan een samenwerking met een bestaande stichting aan en beginnen definitief met het ondersteuningstraject.  Zij zullen vanaf heden ondersteuning op afstand en een aantal contactmomenten op Bonaire krijgen volgens het vouchersysteem van toepassing voor Caribisch Nederland.

Saba en Sint Eustatius

Tijdens deze eerste ronde van de Ondersteuningsfunctie  in Caribisch Nederland hebben wij (helaas) geen reacties vanuit Saba en Sint Eustatius mogen ontvangen.

Wellicht hebben deze NGO’s en particulieren de deadline gemist. Graag moedigen wij Sabaanse en Statiaanse NGO’s en particulieren  nog aan om verder hun  projectideeën en projectvoorstellen uit te werken of alsnog aan de slag te gaan met hun projectideeën en projectvoorstellen.   

Aanmelden nog mogelijk

De procedure  voor het aanvragen  van een consultatiesessie en projectondersteuning blijft hetzelfde.  Stichting Ocan streeft ernaar in november 2019 nieuwe consultatiesessies te organiseren wanneer de projectadviseurs  Caribisch Nederland weer bezoeken om de NGO’s te ondersteunen die het traject hebben gestart.